Sepi Engineering Group

Raleigh, NC

In 2008, HagerSmith design completed an exterior and interior renovation of a classic 1960s modern building space, which had been gutted back to a shell state. A three-story addition was added to the rear that connects all three floors by a common stair and an elevator for ADA accessibility.  An air lock was created by pulling the 2 story lobby façade out, also allowing access to natural light. The use of red mullions commands a strong street presence.

With 1960’s retrospect in mind, a color palette of warm, rich hues of brown, red and orange welcomes visitors, while the reception desk brings a modern feel with the mixture of perforated wood, 3form decorative resin and stainless steel.  A brighter color palette was utilized in the basement providing a working environment that feels like anything but a basement.

Project Scope

  • 81,000 SF
  • Interior/Exterior Renovation
  • Completed 2008
  • Architecture
  • Interior Design